Ďalší úspech chlapcov zo Súkromného športového gymnázia ELBA

30.05.2012 Prešov

V dňoch 17. a 18. mája prebiehali na ihrisku seneckého Národného tréningového centra finálové zápasy družstiev celoslovenskej žiackej futbalovej súťaže Coca - Cola Školský pohár.
Piatkovými zápasmi vyvrcholilo finále tohto už v poradí 6. ročníka pohára a z celkového počtu 731 tímov zložených zo 10.281 súťažiacich vzišli dvaja finalisti. Nás Prešovčanov môže tešiť, že jedným z nich boli žiaci Súkromného športového gymnázia ELBA. Družstvo poskladané z futbalistov pôsobiacich v mládežníckych tímoch 1. FC Tatran Prešov, FŠ Safi Prešov , ale aj neregistrovaných chlapcov, po minuloročnom víťazstve na majstrovstvách Slovenska škôl v malom futbale bodovali tento krát aj vo veľkom futbale. Po štyroch turnajoch v kraji, ktorými prešli bez jediného zaváhania so skóre 51 : 0 !!! ich čakali vo finálovom turnaji ďalší siedmi súperi. Víťazmi krajských kôl sa stali ZŠ Černyševského, Bratislava, ZŠ Zoltána Kodálya, Dunajská Streda, ZŠ Hollého, Topoľčany, ZŠ Gorazdova, Bánovce nad Bebravou, ZŠ Martina Kukučína, Dolný Kubín, Športové gymnázium Banská Bystrica, ZŠ Pionierska, Čaňa. Chlapci z ELBY sa prebojovali až do finále, kde vo veľmi kvalitnom a až nadpriemernom zápase podľahli celkovému víťazovi z Banskej Bystrice a skončili tak na veľmi peknom druhom mieste. Najlepší strelec družstva Leo Levický sa zúčastní ako vlajkonosič na dvoch stretnutiach finálového turnaja EURO 2012 Česko - Rusko (8. júna 2012) a zápasu Česko - Poľsko (16. júna 2012).
Len pre zaujímavosť, všetci účastníci krajského kola turnaja získali originálne tričko UEFA EURO 2012TM. Na finalistov čakali kompletné sady dresov Adidas a športové tašky Adidas.

Výsledky SŠG ELBA :
ZŠ Pionierská Čaňa – SŠG ELBA 0 : 3
Športové gymnázium B. Bystrica –SŠG ELBA 2 : 0
ZŠ Martina Kukučina Dolný Kubín – SŠG ELBA 1 : 2
ZŠ Zoltána Kodálya Dunajská Streda – SŠG ELBA 0 : 0 na p.k. 1 : 2
finále 
Športové gymnázium B. Bystrica – SŠG ELBA 1 : 0


na fotke v prílohe sú tí to ľudia :

Horný rad zľava - F. Tramita vedúci mužstva, J. Haviarik, L. Adamčík, L. Levický, T. Varga, D. Roháľ, R. Kúdela, K. Guľáš, I Novotný a tréner Ľ. Zlatohlavý
Dolný rad zľava - D. Makara, P. Harvan, A. Fialka, M.Bialko, M. Varga, J. Ďuríček
Leží - A. Jakubech
 

Vyberte región